COMMUNITIES VERBINDEN VOOR DE TOEKOMST Officiële opening van het Advanced Manufacturing Centre

AI-agenda

Vier samen met ons de officiële opening van ons nieuwe gebouw en de industriële shopfloor, het Advanced Manufacturing Centre (AMC)! In het AMC vindt u alle competenties van het FIP-AM@UT, samenkomend in een hypermoderne demonstratie- en testfaciliteit voor state-of-the-art machines en de nieuwste concepten in Advanced Manufacturing. Het AMC zal een belangrijke rol spelen in het versterken van lokale MKB-maakindustrie met de nieuwste kennis en vaardigheden rondom Smart Industry.

In het kader van de openingsweek worden in de week van 9 tot en met 13 oktober verschillende evenementen georganiseerd om bedrijven, kennisinstellingen, onderzoekers en studenten samen te brengen.

Tijdens deze evenementen komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Advanced Manufacturing aan bod.

Openingsceremonie van het AMC
10 oktober 2023
Dit langverwachte evenement markeert een belangrijke mijlpaal voor het FIP-AM@UT. Met de officiële openingsceremonie wordt onze toewijding aan het bevorderen van toegepast onderzoek binnen de productiesector benadrukt. De ultramoderne testfaciliteit levert een belangrijke bijdrage aan de productie-industrie en kan een centrale rol spelen in de voortdurende vooruitgang ervan.

FIP Global Exchange
9 oktober 2023
Elk jaar organiseert de Fraunhofer-Gesellschaft een wereldwijde FIP-uitwisseling, die een platform biedt voor alle FIP’s ter wereld om ervaringen te delen en van elkaar te leren. In 2023 wordt de vierde editie georganiseerd door het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente. Dit evenement biedt de kans om onze state-of-the-art faciliteiten en projecten te laten zien en om internationale, multidisciplinaire samenwerking met andere FIP’s te stimuleren.

Future of Advanced Manufacturing 2023 Symposium
10 – 12 oktober 2023
Het FIP-AM@UT organiseert een symposium met als titel “Future of Advanced Manufacturing (FoAM) 2023”, waar vertegenwoordigers van internationale onderzoekscentra en -instituten hun ervaringen delen op het gebied van advanced manufacturing.

Advanced Manufacturing Industry Workshops
11 – 13 oktober 2023
Gedurende drie dagen vinden er diverse workshops plaats over onderwerpen die relevant zijn voor zowel zakelijke als technische besluitvormers in de productie-industrie. Het doel van deze workshops is om waardevolle inzichten te bieden en professionals te voorzien van praktische informatie die de besluitvormingsprocessen direct kunnen ondersteunen.

Shopfloor Exhibition & Tour
11 – 13 oktober 2023
Geïnteresseerden kunnen zich registreren voor een rondleiding door het AMC, om te ontdekken welke machines en mogelijkheden er beschikbaar zijn.

Design for AM Competition Prijsuitreiking
Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing heeft samen met de afdeling Design, Production and Management van de faculteit Engineering Technology de wedstrijd Design for Additive Manufacturing 2023 georganiseerd. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Networking Dinner.

Networking Dinner
12 oktober 2023
Het netwerkdiner vormt de afsluiting van de feestelijkheden. Tijdens dit diner komen de deelnemers van alle onderdelen van het openingsevenement samen.

Voor meer informatie of vragen, stuur een e-mail naar fip@utwente.nl.

AI-hub Oost-Nederland is partner van