Interview Victor-Jan Leurs en Ian Gibson in Innovatie Nu

Nieuws

In het maartnummer van het magazine Innovatie Nu van het Advanced Manufacuring Center een uitgebreid artikel over de AI-hub Oost-Nederland. Hierin komen Victor-Jan Leurs, directeur van Twente Board, en Ian Gibson, wetenschappelijk directeur van Fraunhofer Project Center, aan het woord. 

De AI-hub Oost-Nederland is een toevluchtsoord voor zowel beginnende ondernemers en groeiende start-ups als grotere gevestigde bedrijven. Operationeel zal de hub in staat zijn om begeleiding te bieden bij het in kaart brengen van groeiplannen, partnerschappen, projecthulp en financieringsmogelijkheden. De hub stelt partners ook in staat te kijken naar groeiende AI-toepassingen, netwerkverbindingen en samenwerkeringsstructuren die nodig zijn voor succes. Dit kan lokaal in Oost-Nederland, landelijk als onderdeel van het bredere gevestigde AiNed-netwerk en via Europese industriële netwerken.

“Artificial Intelligence is een belangrijke technologie om ondernemers in onze regio, zowel grotere bedrijven als MKB-bedrijven, te helpen versterken. De technologie biedt veel nieuwe kansen in bijvoorbeeld de maakindustrie en de medische industrie. De AI-hub Oost-Nederland wil een verbindende hub zijn om nieuwe projecten te ontwikkelen en ons te verbinden met andere regio's met complementaire vaardigheden op het gebied van AI. Dat is van grote waarde om dit te ontwikkelen en te integreren technologie in nieuwe producten en processen en zo bedrijven in onze regio toekomstbestendiger te maken,” zegt Leurs. 

Lees het volledige artikel (Engelstalig) hier: AI hub East Netherlands (amcenter.nl)