Nieuwe naam Fraunhofer Project Center

Nieuws Industrie

Het Fraunhofer Project Center is nu het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing. Om de inzet voor innovatie in de maakindustrie nog beter weer te geven, verandert de naam naar het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT).

Deze nieuwe naam weerspiegelt beter wat de organisatie elke dag doet en onder deze identiteit wordt de sterke samenwerking tussen de Universiteit Twente en de Fraunhofer-Gesellschaft in Duitsland – Europa's grootste onderzoeksorganisatie voor toegepast onderzoek – voortgezet. 

"De Universiteit Twente is erg trots op de nauwe samenwerking met de Fraunhofer-Gesellschaft en heeft de krachten gebundeld om een innovatieplatform te creëren dat de maakindustrie uit de regio Twente, via Oost-Nederland en daarbuiten bedient en versterkt. Bovendien stelt FIP-AM@UT de UT in staat om het beste dat het te bieden heeft op het gebied van onderzoek, technologie en human resources te laten zien voor de verbetering van de samenleving als geheel," stelt prof. dr. Vinod Subramaniam, voorzitter van de Raad van Bestuur, Universiteit Twente