Silo AI neemt het Nederlandse AI-bedrijf Machine2Learn over

Cases Industrie

Het Finse Silo AI neemt Machine2Learn over. Silo AI is een van Europa's grootste private laboratoria voor kunstmatige intelligentie en wil profiteren van de groeiende vraag naar AI. Machine2Learn werd mede-opgericht door Tom Heskes, hoogleraar aan de Radboud Universiteit.

Silo AI neemt het volledige aandelenkapitaal van het Nederlandse Machine2Learn over om beter tegemoet te komen aan de bestaande klanten in de regio en in te spelen op de groeiende vraag naar AI. Machine2Learn is gespecialiseerd in het vereenvoudigen van de implementatie, het beheer en het onderhoud van traditioneel complexe machine learning-toepassingen, met een sterke focus op machine vision en proceskwaliteitscontrole.

De overname versterkt de positie van Silo AI als toonaangevend Europees bedrijf op het gebied van AI en versterkt het team van deskundige AI-experts. Door de overname versterkt Silo AI zijn positie in de Benelux-regio en in heel West-Europa. Het door Dr. Ali Bahramisharif en professor Tom Heskes geleide bedrijf, een spin-off van de Radboud Universiteit, bundelt de krachten met het team van wereldklasse AI-experts van Silo AI, terwijl het bedrijf inspeelt op de groeiende vraag naar AI. Na de uitbreiding naar Canada eerder dit jaar is deze overname opnieuw een stap in de internationale groei van Silo AI.

Peter Sarlin, CEO en medeoprichter van Silo AI, zegt: "Samenwerken met Ali, Tom en het team is een belangrijke stap in onze missie om een Europees vlaggenschipbedrijf voor AI te bouwen. De klanten van Machine2Learn, het team van wereldklasse, nauwe banden met de universiteit en onze gedeelde bedrijfscultuur maken ons een natuurlijke combinatie terwijl we onze activiteiten in heel Europa uitbreiden. De overname ondersteunt ook ons streven naar Europese digitale soevereiniteit, met als doel een toonaangevend team voor generatieve AI en LLM in de regio op te bouwen."

Seppo Kuula, Managing Director van Services bij Silo AI, zegt: "De nabijheid van onze klanten ondersteunt de co-creatie van AI-ontwikkeling, en wereldklasse AI-onderzoek dient als basis voor het bouwen van op AI gebaseerde producten. Machine2Learn maakt onze internationale groei in de Benelux-regio mogelijk. Met hun nauwe banden met geavanceerd AI-onderzoek en ervaring in het implementeren van machine learning in productie versterkt Machine2Learn ons aanbod."

Ali Bahramisharif, de oprichter en CEO van Machine2Learn, reageert: "Ik ben erg blij met deze nieuwe fase in het verhaal van ons bedrijf. De mogelijkheid van Silo AI om een snelgroeiend en winstgevend AI-bedrijf te creëren is indrukwekkend om te zien. We krijgen ondersteuning voor onze groei op het gebied van zakelijke ontwikkeling en verkoop, en de mogelijkheid om zelfs grotere klanten te bedienen. De visie van Silo AI op Europese digitale soevereiniteit sluit perfect aan bij onze waarden; de basis ervan ligt in Europese waarden, cultuur en betrouwbaarheid. Samen zijn we enthousiast om van Silo AI het vlaggenschip-AI-bedrijf van Europa te maken."

Experts in machine vision en machine learning       

Machine2Learn is een Nederlands onderzoeksgericht bedrijf gevestigd in Amsterdam, opgericht in 2017, dat zijn klanten op maat gemaakte oplossingen biedt op basis van machine vision en machine learning, met name voor machinebouw en proceskwaliteitscontrole.

Met meer dan 10 wereldklasse AI-experts is het bedrijf gespecialiseerd in het vereenvoudigen van de implementatie, het beheer en het onderhoud van traditioneel complexe machine learning-toepassingen. De machine vision-oplossingen van Machine2Learn bieden essentiële informatie voor kwaliteitscontrole in de halfgeleiderindustrie, logistiek, machinebouw en productie-industrie. Tot de klanten van het bedrijf behoren onder andere AkzoNobel, T-Mobile en Unilever.

De oprichters van het bedrijf, Dr. Ali Bahramisharif en professor Tom Heskes van de Radboud Universiteit, behoren tot de voorhoede van het AI-onderzoek ter wereld. Professor Heskes is wereldwijd een toonaangevende expert en een van de pioniers in het onderzoek naar machine learning, met een h-index van 55, en is langdurig redacteur geweest bij Neurocomputing. Bahramisharif heeft eerder gewerkt als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en als teamleider bij het machine learning-spin-offbedrijf Scyfer dat in 2017 aan Qualcomm werd verkocht.

Om de aanwezigheid van Silo AI verder uit te breiden in heel Europa, en in lijn met de recente herstructurering van de activiteiten naar diensten en producten, is het bedrijf van plan om tegen het einde van het jaar het aantal AI-experts aanzienlijk te vergroten.

Meer info staat op Silo AI acquires Dutch AI company Machine2Lear

Ook interessant voor jou
Succesvolle pilot Berko Wijchen BV bij MKB Datalab-Oost
12 juni 2024
Verder lezen
MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten
24 mei 2024
Verder lezen
Succesvolle AI Diner Pensant in Groenlo: Focus op innovatie en samenwerking
15 mei 2024
Verder lezen
AI in mijn bedrijf… MKB Datalab-Oost laat je zien wat er allemaal mogelijk is.
24 januari 2024
Verder lezen
ABB uit Ede CO2-neutraal door inzet data en AI
22 januari 2024
Verder lezen
Voorlopig politiek akkoord EU-eisen ontwikkeling kunstmatige intelligentie
10 december 2023
Verder lezen
AI REGIO Verder lezen
AiNed geeft stevige impuls aan mkb voor ontwikkeling en toepassing van AI
14 augustus 2023
Verder lezen
Arno Dumoré, Duflex: "Artificial intelligence is geen tovermiddel" Verder lezen
Subsidie voor digitale en circulaire industrie Overijssel
12 mei 2023
Verder lezen
Raymond Wentink, Singa bv: ‘Hoger rendement en efficiëntere bedrijfsvoering beginnen met dataverzameling’ Verder lezen
Fieldlab Digital Twinning van start
6 juli 2021
Verder lezen
AI-hub Oost-Nederland is partner van