MKB Datalab-Oost officieel van start

Nieuws

MKB Datalab-Oost officieel van start

Maandag 15 mei jongstleden vond de officiƫle kick-off plaats van het MKB Datalab-Oost op kantoor Oost NL in Apeldoorn. Dit nieuwe AI & Datalab is een samenwerking van Radboud Universiteit en Universiteit Twente waarbinnen studenten AI en Data Science aan de slag gaan met AI- en datavraagstukken van MKB-ondernemers uit de regio Oost-Nederland.

Met het MKB Datalab-Oost willen Radboud Universiteit en Universiteit Twente in deze samenwerking het regionale MKB ondersteunen bij meer datagedreven (en daardoor slimmer) ondernemen. Het MKB Datalab-Oost verzorgt vanuit de twee locaties naast losse (op maat) opdrachten ook workshops voor ondernemers, masterclasses (AI for Business) en inspiratiesessies. De studenten worden door de opdrachtgevers betaald en ze worden bij de uitvoering van de opdrachten en workshops bijgestaan door docenten AI en Data Science van de beide universiteiten.

MKB-ondernemers uit de regio die met data en AI aan de slag willen kunnen zich aanmelden voor het uitvoeren van losse opdrachten en/of workshops en masterclasses.

Het MKB Datalab-oost is mede mogelijk gemaakt door ICAI Nederland, NWO en dankzij financiering vanuit Ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie: www.mkbdatalaboost.nl

MKB Datalab-Oost is een van de initiatieven van AI-hub Oost-Nederland.

AI-hub Oost-Nederland is partner van