MKB Datalab-Oost
SLIMMER ONDERNEMEN MET AI EN DATA

Wat biedt MKB Datalab-Oost?

MKB Datalab-Oost is een initiatief van Radboud Universiteit en Universiteit Twente en helpt MKB-ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen in de regio Oost-Nederland slimmer te ondernemen met AI en data.

Studenten Artificial Intelligence en Data Science van de beide universiteiten organiseren workshops voor bedrijven en voeren in opdracht van bedrijven projecten uit en helpen daarmee ondernemers hun eerste (of volgende) stappen te zetten op gebied van AI en data. Ook biedt MKB Datalab-Oost meerdere keren per jaar de masterclass AI for Business aan om ondernemers te inspireren met AI aan de slag te gaan en tevens het kennisniveau bij ondernemers over het brede thema AI omhoog te brengen.

“1 op de 5 mkb-ers gebruikt AI en zegt er wekelijks 12 uur mee te besparen. Er is zoveel meer mogelijk met AI binnen mkb dan er nu al gebeurt.” - Dirk van Schaijk - MKB Datalab-Oost

Lees meer over de projecten van MKB Datalab en bekijk de voorbeelden uit de praktijk van Dar en Berko

Informatie voor mkb-ondernemingen:​

MKB Datalab-Oost is er voor de brede groep mkb-ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen in Oost-Nederland die bekend zijn en/of ervaring hebben met het werken met AI en data. MKB Datalab-Oost werkt vanuit 2 loketten in Oost-Nederland: MKB Datalab-Oost @Radboud Universiteit en MKB Datalab-Oost @Universiteit Twente.

Voor meer informatie of gerichte interesse in een project, workshop of masterclass: vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar:

Anne Bergen – MKB Datalab-Oost @ Universiteit Twente: a.bergen@utwente.nl
Dirk van Schaijk – MKB Datalab-Oost @ Radboud Universiteit: dirk.vanschaijk@ru.nl

Informatie voor studenten:
Ben je derdejaars bachelorstudent of masterstudent van de opleidingen AI, Data Science of Computing Science aan de Radboud Universiteit of Universiteit Twente en ben je op zoek naar een goed betaalde bijbaan waarmee je relevante werkervaring opdoet, je professionele netwerk uitbreidt én je business skills verder wil ontwikkelen? Neem dan contact op met ons. Stuur ons een korte motivatie met daarbij je CV en cijferlijst:

Anne Bergen – MKB Datalab-Oost @ Universiteit Twente: a.bergen@utwente.nl
Dirk van Schaijk – MKB Datalab-Oost @ Radboud Universiteit: dirk.vanschaijk@ru.nl

 

FAQ's

V: Waarom een MKB Datalab-Oost?
A: We leven in een tijd waarin de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence en Data Science erg snel gaan. AI en Data Science helpen ons om het hoofd te bieden aan de grote uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Ondernemers herkennen de kansen in het gebruik van AI en Data Science maar weten soms niet goed hoe ze hier concreet mee aan de slag kunnen gaan. Juist voor de midden en kleine ondernemingen is de digitale transitie lastig. Midden en kleine bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen beschikken veelal niet over de juiste technische kennis om met hun eigen data meerwaarde te creëren voor zichzelf en hun klanten. Voor deze bedrijven wil het MKB Datalab-Oost een verschil maken. Met de oprichting van het MKB Datalab-Oost leveren we in Oost-Nederland een bijdrage aan het dichten van de kloof tussen wat de potentiële mogelijkheden zijn op het gebied van AI en Data Science voor de mkb-er en wat er door mkb-ers op dit moment al wordt toegepast.

V: Hoe ervaren moet je zijn in AI en data om met MKB Datalab-Oost te kunnen werken?
A: MKB Datalab-Oost is er voor de brede groep mkb-ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen in Oost-Nederland in alle fases van het bekend zijn en/of ervaring hebben met het werken met AI en data:
1.     Bedrijven en organisaties die nog geen ervaring hebben met data-gedreven werken en op zoek zijn naar handvatten om te beginnen met het verzamelen van data.
2.     Bedrijven en organisaties die al wel data verzamelen, maar moeite hebben met data degelijk op te schonen, op te slaan en het voor te bereiden op eventuele analyses.
3.     Bedrijven en organisaties die data dusdanig ontsluiten dat er analyses gedraaid kunnen worden, maar die nog weinig capaciteit en kennis hebben om voorspellende analyses te draaien.
4.     Bedrijven en organisaties die wel al voorspellende analyses draaien maar behoefte hebben aan het verkrijgen van inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en data science.
5.     Bedrijven en organisaties die op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en mogelijkheden op gebied van AI en data science en op zoek zijn naar capaciteit voor de korte termijn. 

V: Welke kennis over AI en Data Science hebben de studenten die voor MKB Datalab-Oost werken?
A: Projecten worden door zowel 3e jaars bachelor studenten AI en Data Science uitgevoerd als door master studenten van de mastopleiding AI (Radboud Universiteit), Computing Science (Radboud Universiteit), masteropleiding Computer Science (Universiteit Twente) masteropleiding Business Information Systems (Universiteit Twente) en de masteropleiding Applied Mathematics (Universiteit Twente).

V: Moeten projecten rekening houden met bepaalde eisen die de opleiding aan de student stelt?
A: Studenten voeren opdrachten uit buiten het curriculum (de opleiding). Projecten zijn daarmee (in tegenstelling tot bijvoorbeeld stageopdrachten) flexibel in te plannen op momenten dat de opdrachtgever erom vraagt en hoeven niet aan eisen van de opleiding te voldoen. De projecten worden wel door volwaardige AI- en Data Science docenten van de universiteit begeleid.    

 MKB datalab wordt mede mogelijk gemaakt door: 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul hier je gegevens in.

Ik ben geïnteresseerd in:

Voorkeur voor voertaal student en begeleiding:

* Verplicht veld
AI-hub Oost-Nederland is partner van