Over AI

Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig handelingen verrichten en beslissingen nemen. In zekere zin imiteren ze hierbij het denkvermogen van de mens. Omdat AI breed toepasbaar is, heeft de ontwikkeling ervan impact op veel bedrijfssectoren en op de maatschappij als geheel. De verwachting is dat AI in de toekomst voor een groot deel onze welvaart en ons welzijn bepaalt.

Hoewel AI niet nieuw is – de eerste ontwikkelingen vonden plaats in de jaren ’50 –, staat deze technologie in veel opzichten nog in de kinderschoenen. Door de exponentiële groei van data, de jaarlijks toenemende rekenkracht van computers en steeds krachtigere AI-algoritmen, neemt deze technologie steeds meer een vlucht. Dat maakt dat veel bedrijven de kansen van AI willen verkennen of de volgende stap willen zetten op dit gebied.

Landelijke strategie

Nederland bouwt aan een sterke positie in zowel de ontwikkeling als toepassing van AI. Daarvoor heeft het kabinet een strategisch actieplan opgesteld en is de Nederlandse AI-Coalitie (NL AIC) opgezet. Deze coalitie zet AI in voor de grote economische en maatschappelijke uitdagingen, voor concrete businesskansen en voor het versterken van onze internationale concurrentiepositie. AI-hub Oost-Nederland is partner van de NL AIC. Kijk voor meer informatie over AI en over de NL AIC op nlaic.com. Meer uitleg over AI is te vinden in de AI Bundel

Contact

Wil je je aansluiten bij het AI-ecosysteem in Oost-Nederland? Zoek of breng je kennis rond projecten, partners of financiering? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond AI-hub Oost-Nederland?  

Laat via het formulier je gegevens achter en we nemen contact met je op. 

Op de hoogte blijven?
Velden met een * zijn verplicht
Meer over de industrie
VIDEO De toekomst van artificiële intelligentie in het onderwijs
3 november 2021
Verder lezen
Jordi en Thijmen willen Nederland veroveren met salesbot apeelingAI
14 december 2023
Verder lezen
Presentatie European AI Landscape met selectie van meest veelbelovende Nederlandse AI-startups
19 januari 2022
Verder lezen
Vragen over deze branche?

Heb je een vraag over deze branche? Stel ze gerust!

AI-hub Oost-Nederland is partner van